Po czym sie stwierdza jaka szerokosc opony moze byc minimalna lub maksynalna na feldze?
opony letnie - co myślicie
Zwiń
X
-
-
-
Zamieszczone przez vesatisZamieszczone przez slawko80rra poniżej moje świeżo złożone
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WojtekSzCzy ktoś ma jakieś doświadczenia z Falken :?:Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawko80rrZamieszczone przez vesatisZamieszczone przez slawko80rra poniżej moje świeżo złożone
Niestety, obecnie są zdeponowane u szwagra w garażu, więc na razie niczego z nich nie odczytam.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PieTrzaKZamieszczone przez VoitMoje Blueresponsy są z Niemiec.
Bardzo się cieszę.
...Nie znam się, ale 340 to chyba nienajgorszy wynik, skoro opona wzorcowa ma 100?
Komentarz
-
-
Fabrycznie montowane Conti CEC3 miały TW = 300 i zaliczam je do opon trwałych. Generalnie nie jestem zwolennikiem opon o długich przebiegach, bo zazwyczaj stoją one w sprzeczności z zachowaniem na mokrej nawierzchni, ale w przypadku Blue Response zarówno wskaźnik TW jak i wyniki różnych testów wskazują na oponę, która całkiem dobrze łączy w sobie odległe cechy.
Moje są Made in Poland, w rozmiarze 195/65 R15 91H mają TW równy 340 i przyjechały do mnie zaledwie 4 tygodnie po dacie produkcji. Świeżyny
M.666 4U
Komentarz
-
-
Koledzy pytanie o RunOnFlat RFT jak to jest czy takie opony można montować na fabrycznych Craterisach? nie mam w octavi wbudowanych elektronicznych czujników ciśnienia na feldze tylko TPMS czyli obliczany spadek cisnienia na podstawie obrotów każdego z kół. a S001 Potenzy w rozmiarze 205/55/r16 tylko z RFT występują.
Komentarz
-
-
Muszę dokupić 2 opony letnie. Obecnie mam Conti CPC2 i takie chciałem kupić ale u mnie w sklepie mają CPC2-E, niby o mniejszych oporach toczenia, ale według nalepki klasa C na mokrym. Z tego co widzę to bieżnik w CPC5 jakoś istotnie się nie różni od CPC2. Do tego CPC5 są tańsze i na mokrym klasa A, dlatego zastanawiam się czy nie kupić CPC5. W ogóle standardowe CPC2 są dostępne jeszcze?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez siemi1pytanie o RunOnFlat RFT
ja mam zimówki na Vegi załozone i wszystko jest ok
Zamieszczone przez siemi1nie mam w octavi wbudowanych elektronicznych czujnikówprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Wczoraj się niemiło zaskoczyłem, chciałem zmieniać koła, ale coś mi się ubzdurało, że mam jeszcze opony na sezon, po zdjęciu kół okazało się, że moje Turanzy to śmietnik, szybki przegląd neta, miały być Barum Bravuris 3, ale odpuściłem i kupiłem Uniroyal Rainsport 3 zobaczymy czy to dobry wybór.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemssiemi po jaka cholere ci runflat. same problemy z tym. latac tego nie mozna.
Dlatego teraz waham sie nad:
- Nokian Line
- Dunlop SP Sport Bluresponse
- Continental ContiPremiumContact 5
- Dunlop SP SportMaxx RT MFS V1
muszę się w tym tygodniu zdecydować bo coraz cieplej i szkoda zimówek.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsre002 nie jest run flat. zwykla opona
z wyzej wymienionych
4,2,1 ,3 cpc5 bym nie bral
nokiany zline to odpowiednik klasowy ma max rt
co masz na mysli 4,2,1,3?
Zastanawiam sie czy sam nie przekombinowuje do mojego auta na seryjnym zawiasie w kombi szaleć na zakrętach nie bede ważne aby dobrze trzymały na suchy w awaryjnych sytuacjach i na mokrym. Głownie jak w trasie jazda, bo po mieście to każde z tych będą dobre.
A cena do max 1300plnów.
Komentarz
-
-
Przejrzałem mnóstwo opinii na portalach ale pełno jest sprzecznych gdzie jedna osoba pisze, że opona super się trzyma drogi na suchym i mokrym, inna osoba pisze, że g***wno i można się na tym zabić na mokrym..........
Mimo wszystko spośród różnych różnistych opon wybrałem 2 i pytanie do Was jak ktoś miał do czynienia żeby napisał jakieś bardziej wiarygodne informacje:
Potrzebna mi opona na której będę mógł bezpiecznie jeździć po zakrętach oraz z większymi prędkościami i będzie ona tania:
1. Matador Elite 3 MP44 195/65 R15 z indeksem V
2. Dębica Presto 195/65 R15 z indeksem V
Brałem jeszcze pod uwagę Barum Brillantis 2 i Nexena N`ferę SU4 ale miały gorsze opinieSkoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk
Komentarz
-
Komentarz